Print this برگه

داستانک‌های مراقبین

.

.

.

.

این مجموعه شامل بخش‌های زیر، دل‌نوشته‌های اعضا تالارهای گفتگوی دردآشنا و برگزیدگان می‌باشد. خواندن آنرا به خانواده‌های سالمند و کسانی‌که در ابتدای راه مراقبت از عزیزی که به آلزایمر یا سایر انواع فرسایش مغز مبتلاست توصیه می‌کنیم.

.

 

Permanent link to this article: https://dardashna.ir/?page_id=6004

پیشگفتار

. .   مجموعه‌تی که هم اکنون در وبسایت دردآشنا ملاحضه می‌کنید، دل‌نوشته‌های افرادی است که از عزیز‌ی که به بیماری آلزایمر یا سایر انواع فرسایش مغز (دمانس)[1] مبتلاست، مراقبت می‌کنند. این مراقبت کنندگان، اعضاء تالارهای گفتگوی[2] “برگزیدگان” و “دردآشنا” می‌باشند. . دو تالار گفتگوی پویای ما، تنها گروه‌های پشتیبان مراقبین بیماران مبتلا به فرسایش …

مشاهده‌ی صفحه »

فصل اول – نشانه‌ها – اختلال ذهنی

.   . . فرسایش مغز یک اصطلاح کلی است که بیش از صد نوع بیماری پیش‌رونده مغزی را در بر می‌گیرد. بیماری آلزایمر با شیوع بیش از ۶۰ در صد از رایج‌ترین آنهاست. به‌طور‌کلی، نشانه‌های انواع فرسایش مغز شامل از دست دادن عملکردهای شناختی مانند یادآوری، تفکر و استدلال است. این علائم همچنین شامل …

مشاهده‌ی صفحه »

فصل دوم – نشانه‌ها – اختلال رفتاری

. . . رفتار و شخصیت بیمار در نتیجه ابتلا به فرسایش مغز تغییر می‌کند. افراد مبتلا به این بیماری غالباً رفتاری متفاوت با رفتار گذشته خود دارند. درک و تحمل این تغییرات برای خانواده و دوستان دشوار است. اختلال رفتار در فرسایش مغز نتیجه تخریب مداوم سلول‌های عصبی مغز بیمار است. درحالی‌که شبکه سلول‌های …

مشاهده‌ی صفحه »

فصل سوم – مداوای مراقبت‌محور

. .   . اختلالات ذهنی و رفتاری از جمله بی‌قراری، افسردگی، اضطراب، پرخاشگری، توهم، بی‌علاقگی، بی‌نزاکتی و مواردی از این دست در بیماری‌های فرسایش مغز رایج است و برای حدود ۹۸درصد بیماران در طی پیشرفت بیماری رخ می‌دهد. اولین گزینه اغلب مراقبین، مداخلات دارویی به عنوان راه حلی برای این مشکلات ذهنی و رفتاری …

مشاهده‌ی صفحه »

فصل چهارم – مراقبانه

. . . . مراقبت شما از عزیزانتان مثال‌زدنی است. شما خود را وقف مراقبت و تأمین نیازهای آنها در حد توان خود کرده‌ و سلامت جسمی و روانی خود را در گرو پشتیبانی بدون قید و شرط از عزیز خود گذاشته‌اید. اما سلامتی خودتان چطور؟ اگر به کمر شما اسیب برسد یا افسرده شوید …

مشاهده‌ی صفحه »

فصل پنجم – سیر پیشروی بیماری

. . . . فرسایش مغز، یک بیماری پیش‌رونده مغزی است و در حال حاضر هیچ درمانی برای آن وجود ندارد. علائم فرسایش مغز در طول پیشرفت بیماری بسته به نوع آن، مکانی در مغز که از بین ‌رفتن سلول‌های مغز از آنجا آغاز شده و سرعت پیشرفت تخریب سلول‌های عصبی، متفاوت است. با آگاهی …

مشاهده‌ی صفحه »